Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

η τελεια

και τώρα θα σας αναλύσω ένα άλλο είδος γυναίκας, διαφορετικό από την νυχού που θα αναλύσω κάποια άλλη στιγμή, αλλά και την κομμώτρια που μας προέκυψε στην πορεία αναζήτησης των πιο αντιπαθητικών γυναικών, την τέλεια.
η τέλεια είναι αυτή η γυναίκα που βλέπεις μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα και μέρη, κάτι σαν τα luxury products ένα πράγμα και είναι αυτή που ξεχωρίζει σε όσους έχουν ένα πιο κριτικό μάτι. δεν ξεχωρίζει ας πούμε σαν την ξανθιά που ξεχωρίζει λόγο ρίζας ή διαφορετικότητας, ούτε σαν το ψώνιο που έχει προσπαθήσει πολύ να της μοιάσει, ούτε σαν αυτές με τις ψεύτικες τσάντες που έχουν προσπαθήσει πολύ να της μοιάσουν επίσης. ξεχωρίζει λόγο class. είναι αυτή με το τέλειο μαλλί, που δεν είναι φτιαγμένο από κομμωτήριο, αλλά είναι πάντα υπέρλαμπρο, καλοχτενισμένο και φυσικά φρεσκολουσμένο, έχει τα τέλεια νύχια, την τέλεια επιδερμίδα, το τέλειο σώμα, το τέλειο ύψος, την τέλεια γκαρνταρόμπα, τα τέλεια παπούτσια, την τέλεια τσάντα, την τέλεια μυρωδιά, αυτή που δεν ιδρώνει ποτέ ακόμα και μετά από σαράντα λεπτά στο ελλειπτικό, αυτή που δεν πονάει ποτέ και ακόμα και αν το κάνει θα είναι μες την χάρη, αυτή που δεν την χτυπάνε ποτέ τα παπούτσια γιατί το καλούπι του ποδιού της είναι ίδιο με το καλούπι που φτιάχνει τα 12ποντα.
και αν όλα αυτά σας φαίνονται εντελώς επιφανειακά, που είναι, τότε ήρθε η ώρα να διαχωρίσουμε την τέλεια απ' αυτήν που προσπαθεί πάρα πολύ να είναι τέλεια, για τον απλούστατο λόγο ότι η τέλεια δεν προσπαθεί καθόλου. και αυτό είναι χειρότερα απ' όλα τα παραπάνω μαζί. το μαλλί της θα είναι τέλειο οποιαδήποτε ώρα ξυπνήσει ανεξάρτητα από την κατάσταση που ήταν πριν πέσει για ύπνο, η επιδερμίδα της δεν επηρεάζεται καθόλου από ορμόνες και κύκλους και τα νύχια της έχουν υπερβολικά παραπάνω ποσοστά σιδήρου με αποτέλεσμα να λάμπουν συνέχεια.
λέγοντας λοιπόν πως ότι ξεχωρίζει την τέλεια από όλες εμάς είναι εντελώς επιφανειακά, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι η τέλεια είναι τέλεια παντού. ήταν τέλεια στο σχολείο, δεν ήταν το φυτό, ούτε αυτή με τα σιδεράκια, ήταν αυτή που από μικρή είχε όλα τα παραπάνω τέλεια εμφανισιακά χαρακτηριστικά και την ώρα που όλες οι υπόλοιπες συμμαθήτριες της σπάγαμε σπυράκια στις τουαλέτες, αυτή απολάμβανε τον ήλιο στα πάνω πάνω σκαλιά της κερκίδας παρέα με τις υπόλοιπες τέλειες του σχολείου. πέρασε στο πανεπιστήμιο, κατά πάσα πιθανότητα στην νομική ή στο πολιτικό της, αποφοίτησε στην ώρα της και μάντεψε τι? τώρα έχει την τέλεια δουλειά στην οποία μοστράρει καθημερινά τα τέλεια ρούχα, μαλλιά, νύχια της και εγώ την βλέπω να κυκλοφορεί ακόμα και μέσα στο ζάρα με την πιο ντελικάτη κοτσίδα που σαράντα τρύφωνες σαμαράδες να μου την χτένιζαν ποτέ δεν θα ήταν έτσι.
δεν ζηλεύω γιατί ξέρω ότι ακόμα και να μπορούσα, ακόμα και αν είχα όλα αυτά που εκείνη έχει ξεκινώντας από την τέλεια επιδερμίδα, δεν θα περνούσα ούτε μισό λεπτό παραπάνω να γίνω σαν και εκείνη. ακόμα και αν εκείνη βγαίνει σ' αυτό το πακέτο τόσο αβίαστα.
ναι! δεν ζηλεύω απλά. πεθαίνω από την ζήλια μου.
αυτό ήθελα να δηλώσω.

2 σχόλια:

  1. Αχ...συγκινήθηκα, κανένας άλλος δεν με έχει πριγράψει τόσο..τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα εσένα είχα στο μυαλό μου αγάπη μου, εκεί που γράφω για τα luxury brands σκεφτόμουν τα ακριβά αρώματα, τα μικρά μπουκάλια κτλ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή