Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

oscars 2011

λιγότερο από ένα 24ωρο πριν τις είδαμε να περπατάνε στο κόκκινο χαλί και ήδη θα έχεις διαβάσει περίπου 34.987.126.407 posts για το τι φορέθηκε στα oscars.
δεν θα σε κατηγορήσω άμα μου ρίξεις πόρτα.
άμα θες να μείνεις όμως, έχω πολλά ράμματα για τις τουαλέτες τους.

ξεκινάω με τις φόλεςη αγαπημένη μας Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων που δεν το έκανε το θαύμα της μ' αυτή την επιλογή για οσκαρικό φόρεμα. δηλαδή άμα την καλούσαν σε tea party ή σε ένα οποιοδήποτε άλλο afternoon event τι θα φορούσε? άποψη μου είναι ότι αφού δεν είσαι η Julia Roberts που έχει πάσο σε όλες τις απονομές, την μια και μοναδική φορά που θα βρεθείς καλεσμένη σε event τέτοιου μεγέθους ζήστο σε όλο του το μεγαλείο. μην μου φοράς τα τσουρούτικα που θα φορούσες οποιαδήποτε άλλη φορά. αυτή είναι η μόνη σου ευκαιρία να φορέσεις την απόλυτη τουαλέτα, τα απόλυτα κοσμήματα και να είσαι η απόλυτη θεά και εσύ επιλέγεις... αυτό. γιατί?

είσαι αυτή η συμπαθητική κυρία που δεν ξέρω το όνομα σου γιατί δεν έχει καμία σημασία, θυμάμαι ότι είχες παίξει σε ένα oceans αλλά δεν θυμάμαι το νούμερο. στην μνήμη μου έχει χαραχτεί αυτό το φούξια που φορούσες στην επίμαχη σκηνή, το οποίο μπροστά σ' αυτό το τέρας είναι συγκλονιστικό. σταματάω να θυμάμαι και αρχίζω και αναρωτιέμαι τι σκατά σκεφτόσουν α) όταν διάλεγες στυλίστα και β) ποιες δυνάμεις του κόσμου σε έκαναν να πεις ναι σ' αυτό το το το απομεινάρι από το καρούλι που έραψαν τα ρούχα του μικρού αυτοκράτορα και των 7 χρόνων στο Θιβέτ. ατυχέστατο κόψιμο, τονίζει τα παχάκια της ηλικίας και για το παπούτσι ούτε λόγος. το μόνο που σώζετε απ' αυτή την ολική καταστροφή είναι το Bottega Veneta clutch.

αυτή εδώ λέγεται Abbie Cornish αλλά δεν έχει καμία σημασία. σημασία έχει ότι όταν στον ελεύθερο σου χρόνο κάνεις συγχρονισμένη κολύμβηση δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να φοράς ραντάκι (sic) και οι ώμοι σου να φαίνονται γυναικείοι αν όχι ανθρώπινοι. για το μέγεθος του κεφαλιού ούτε του παπά.

είσαι ούτως ή άλλως μπάζο. για άγνωστους λόγους σε επιλέγουν να παρουσιάσεις τα όσκαρ. αλλάζεις συνολικά εφτά φορέματα και διαλέγεις να εμφανιστείς στο after party με το χειρότερο. ναι! είσαι η Anne Hathaway και αυτό που φοράς είναι φυσικά Atelier Versace.

καμάρωσε το και από το πλάι.

πριν την παρουσίαση επιλέγεις αυτό το vintage Valentino και έχεις την ψευδαίσθηση ότι α) είσαι θεά και β) είσαι η μόνη που αποφάσισες να φορέσεις scarlet red. η ιστορία δείχνει ότι κάνεις λάθος και στα δυο.

πάνω στην σκηνή με το τεκνό αγκαζέ και τον Oscar de la Renta ζωσμένο πάνω σου αποφασίζεις να δώσεις στο φόρεμα την δυναμική που του αξίζει και αρχίζει τα twist and shout. το αποτέλεσμα είναι μια διόλου κολακευτική φωτογραφία και ο θείος όσκαρ (ο μόδιστρος όχι το αγαλματίδιο) έξαλλος που σου εμπιστεύτηκε το χαντράδικο του.


ζητάς από τον χοντρούλη Alber Elbaz να σου ράψει sur mesure ένα ανδρικό tux αλλά επειδή δεν προλαβαίνεις να πας σε όλα τα fittings, το ράβει πάνω του με αποτέλεσμα να κάνεις το μουσικοχορευτικό κομμάτι σου θυμίζοντας την Miss Piggy σε Beyonce adaptation.

επιλογή Givenchy χωρίς λόγια. επιλογή πόζας χωρίς λόγια.


εδώ διαλέγεις κάτι πιο φουτουριστικό, Giorgio Armani και κάπως σώνεσαι στα μάτια των απανταχού φασιονίστα αλλά και πάλι δεν κόβουμε καμία φλέβα διότι το κεφάλι παραμένει το ίδιο.

πάρε και το τελευταίο φιάσκο πάνω φύλλο συκής-κάτω μαύρο τούλι Αντουανέτας με υπογραφή της Νταμ Vivienne Westwood.

και μετά το μίνι αφιέρωμα στην απόλυτη ηλίθια πάμε στο επόμενο σουργελάκι

είσαι η Mila Kunis, γνωστό τσουλί που τα έχεις δέκα χρόνια με τον Macaulay Culkin, αυτό από μόνο του είναι λόγος για να μην υπάρχεις καν στον χάρτη των ανθρώπων που θα έπρεπε να ασχολούμαστε, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι και έπαιξες στην ταινία της χρονιάς. στα όσκαρ αποφασίζεις να λανσαριστείς σαν ουρσουλίνα και διαλέγεις λιλά τουαλέτα, με τούλια και δαντέλες, που κάτι πάνε να πούνε, αλλά δεν το λένε κι ακριβώς. κάτι σαν το καβλοράπανο δηλαδή. τεράστιο #fail η επιλογή σου. για να μην πω και η ύπαρξη σου.

από το λιλά της άνοιξης και της φρεσκάδας, περνάμε στο λιλά το πεθαμενατζίδικο του θανατά. η Joan Collins με το ένα πόδι στο τάφο μετά από ειδική άδεια από τον Άδη να παρευρεθεί πιθανόν για τελευταία φορά σε απονομή όσκαρ, ντύθηκε φλερ ντε βι και κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στον χάρο.

το μισητό βανέσα απ' το gossip gιrl βρέθηκε προς εκπλήξεως που την καλέσανε στο πάρτι (μεταξύ μας, ακόμα απορεί) και πάνω στον πανικό της φόρεσε το φόρεμα παραλίας και έριξε από πάνω την κουρτίνα από το υπνοδωμάτιο του αδελφού της τύπου φούστα. τούρλα το μαλλί, πόζα circa 1994 και φύγαμε.

ο τράβελος και το πτώμα. θα μπορούσε να είναι κωμωδία γραμμένη από τον χάρη ρώμα, αλλά είναι δυστυχώς ο Mick Jagger και "η" L'wren Scott. ποιος νοιάζεται για το τι φοράνε, αν και υποψιάζομαι ότι έριξαν απλά πάνω τους ότι βρήκαν.

και εδώ υποτίθεται είναι ο γκόμενος της σεζόν, ο John Hamm που εδώ είναι σαν χαμ χοιρινό, και βοδινό μην σου πω. πως τετραγωνίστηκε έτσι αυτός είναι άγνωστο. η νυφούλα δίπλα του ίδιο χρώμα το ντεσέν με την επιδερμίδα. μεγάλη επιτυχία.

η γυναίκα σου που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν το σούργελο των βραβείων (ενδυματολογικά μιλώντας) είναι σε περιοδεία και εσύ αποφασίζεις να έρθεις με την μάνα σου. μπροστά της ο πλαστικός σου μοιάζει με μάγος και για κάποιον σκοτεινό λόγο φαίνεσαι σαν να έχεις κάνει face off την μούρη της στην δική σου. η μάνα σου δε, είναι φτυστή η Anna Wintour. ναι είσαι ο Russel Brand και φοράς μπλε με μαύρο. αίσχος.

η βασίλισσα της μούτζας Penelope Cruz. ξέρεις ότι όλος ο κόσμος περιμένει και την πρώτη σας κοινή εμφάνιση με τον σύζυγο, και την πρώτη σου εμφάνιση μετά την γέννα. ειδικά την δεύτερη την περιμένει πως και πως γιατί είναι κακός και θα σε περάσει απ' το μικροσκόπιο για έξτρα κιλάκια εγκυμοσύνης. και εσύ διαλέγεις αυτό το ανεκδιήγητο ρούχο που το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει ότι αντί για τα κιλά της εγκυμοσύνης, έχασες το γούστο σου.

απερίγραπτο Dior σεμεδάκι, απερίγραπτος ο σύζυγος, απερίγραπτη η κοραλοκόκκινη γόβα, απερίγραπτο το τσουλούφι μες την μούρη που δίνει την υποψία παιδούλας. μπράβο Nicole Kidman σύμφωνα με τα standard σου θα μπορούσες να είσαι πολύ χειρότερα.

άλλο ένα ρουχαλάκι για μια χαλαρή μέρα στην παραλία του Μάλιμπου, Jennifer Lawrence για τον Calvin Klein.

άλλο ένα τρισχαριτωμένο Calvin Klein μεταλιζέ όπως ακριβώς θα το φορούσε και η σαμπρίνα την εποχή του μπουμ μπουμ.

η χαλί μαύρο μπέρι με ένα τύπου ονειρικό Marchesa.

άλλο ένα χάλι μαύρο σκέτο, με άλλο ένα Marchesa. 14 χρονών είναι αυτό το φρούτο βέβαια και από το να μας έβγαινε σαν την Willow Smith το προτιμώ. αλλά αυτό το ύφος κλαμένο ελάφι, μου κάνει το στομάχι κόμπους.

καναπέος εγκώμιο πλέκει εδώ η σκάρλετ. της βουργουνδίας το χρώμα σε ντεσέν γιαγιαδίστικης πολυθρόνας, με ακαταλαβίστικη βαθιά πλάτη που σου δίνει το hint ότι είμαι διαθέσιμη αλλά το υπόλοιπο ντεσεν στον ρίχνει στα τάρταρα. D&G. ένα φόρεμα σκoτσέζικο ντους θα το χαρακτήριζα. το τεκνό που λυσομανιέτε δίπλα της είναι john doe.


νομίζει ότι πρωταγωνιστεί ακόμα στο walk the line. δεν μπορώ να το αποδώσω αλλού.


η βασίλισσα του καρναβαλιού, της πίστας και του κόκκινο χαλιού της μούντζας. έγκυος γαρ η επιλογή θα έπρεπε να είναι κάτι αέρινο, κάτι ανάλαφρο, οκ το καταλαβαίνουμε. γιατί αυτό όμως δεν καταλαβαίνουμε. Rodarte το ανάλαφρο μοβ και δόξα τον θεό να λέμε που δεν της ήρθε καμία έμπνευση σαν κι αυτή στις χρυσές σφαίρες. λαιμόκοψη θείας, μαλλάκι θείας, σανδαλάκι της γιαγιάς μου. υπερεκτιμημένη γενικότερα.


η Melissa Leo με φόρεμα αγνώστου προελεύσεως και λοιπών στοιχείων που ούτε τα καλύτερα φάσιον λαγωνικά δεν έχουν καταφέρει να βρουν που ράφτηκε η νικήτρια. φήμες λένε ότι ξηλώθηκαν πολλά τραπεζομάντιλα και σεμεδάκια για αυτό το κουτούρ. στα κουτουρού η επιλογή.

και περνάμε τώρα στις καλύτερες μούντζες της βραδιάς, κορίτσια που είτε βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις προτίμησης, αλλά και νέες αφίξεις, που δεν τις περιμέναμε κιόλας.

με σειρά προτίμησης ξεκινάμε με την απόλυτη θεά του κόκκινο χαλιού για το 2011

Cate Blanchett με Givenchy haute couture και τα ρέστα μου. copy-paste την φωτογραφία και στην μοδίστρα επί τόπου για πρόβα νυφικού.


δεύτερη σε σειρά προτίμησης, κονταροχτυπήθηκε επάξια με την πρώτη θέση, αλλά λόγο πρότερου ανέντιμου ενδυματολογικού βίου δεν θα μπορούσε να είναι πρώτη. συγκλονιστικό Chanel, άνετα αλλαγή για την δεξίωση μετά το παραπάνω νυφικό. καταπληκτικό μαλλί, αρμονία μακιγιάζ, εξαιρετική δεν έχω λόγια Michelle Williams δεν περίμενα να τα πω ποτέ για σένα όλα αυτά.


Scarlet red Vera Wang τουαλετάρα για την Sandra Bullock, πέρυσι νικήτρια φέτος πήρε λίγο τα αρχίδια μας, δεν της πήγε και πολύ καλά η χρονιά, αλλά μ' αυτό το κόκκινο της φωτιάς και της πυρκαγιάς μπαίνει στο μάτι μας και στο μάτι του πρώην της του αχρείου που μου αρραβωνιάστηκε κιόλας το 22χρόνο βρέφος. Jesse James σου τρίβω στη μούρη τι χάνεις.


Tom Ford ο μόνος άνδρας που κερδίζει επάξια τον τίτλο best dressed Α' ανδρικού. μετά την ντόρνα έρχεται ο Tom για να κάνει το βιλούδου πάλι μόδα.


εντυπωσιάζομαι που αυτό το συγκλονιστικό φόρεμα είναι L'wren Scott μιας και δεν μας έχει συνηθίσει σε κλασσάτες εμφανίσεις. όλο κάτι τσίτια ράβει κι όλο κάτι τσόλια τα φοράνε. εδώ προσωπική αγαπημένη μετά το the fighter, Amy Adams, με φανταστική μπλε ρουά τουαλέτα, φλογερό μαλλί αλλά πολύ πολύ άτυχη επιλογή κοσμημάτων. ευτυχώς που δεν μας έβγαλε απέξω από το φόρεμα τον βαφτιστικό της σταυρό.


τελευταία και καταϊδρωμένη, βρίσκετε και εδώ μόνο και μόνο γιατί στο ταμπελάκι της υπάρχει ένα άλλο όνομα: Tom Ford women collection που έχει τρελάνει κόσμο. μηδέν δέρμα, στολή δύτη, παντελώς ντεκαβλέ, αλλά pure work of art.

photos courtesy http://www.marieclaire.co.uk/

10 σχόλια:

  1. Έξαλλη πρώτη φορά μπαίνω στο μπλογκ σου και πολύ το χάρηκα.
    Καταρχήν με κέρδισε το απλό, παλιό και αγαπημένο template που είχα κι εγώ παλιά που διατηρούσα μπλογκ.
    Κυρίως όμως με χαροποίησε το γεγονός οτι κράζεις Αν Χάθαγουεη, συμφωνώ γουεεεεη με αυτά που γράφεις. Δεν την αντέχω σαν φάτσα, σαν ηθοποιό, σαν παρουσία, τίποτα. Μέχρι και το Η Ρέιτσελ Παντρεύεται κάθησα και είδα τότε μπας και με διαψεύσει αλλά τίποτα φυσικά. Εδώ και χρόνια απορώ πως είναι καλεσμένη σε όσκαρ και όλα τα βραβεία, με απορύφωμα το φετινό που παρουσίασε! Από που κ ως που?? Εκτός όλων των άλλων δεινών, μου βγάζει και vibe γλυφτρακίου όταν συναναστρέφεται σταρούμπες, μάλλον δε μπορεί ούτε η ίδια να πιστέψει το οτι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Το κόκκινο το φόρεμα που λες χειρότερο βέβαια, εμένα μου άρεσε την ώρα της απονομής, το πάνω μέρος τουλάχιστον.
    Καλύτερη κι εγώ βρήκα τη Μπλάνσετ, μου άρεσε πολύ το ρούχο. Και της Γκουίνεθ, αν και θα προτιμούσα να μην έχει αυτή τη χαζή καρφίτσα.
    Η δε Πενέλοπε, απ'την Αιόλου, αυτά που τα βλέπεις σε βιτρίνα στον ημιόροφο. Μην είσαι αυστηρή με τα κιλά όμως, γέννησε πολύ πρόσφατα και είναι και ζουμπάς, αμέσως δείχνει. Μια χαρά ήτανε, αν και πρέπει να φορούσε 4 μασαζοκορσέδες από μέσα.
    Πολύ μου άρεσε το κράξιμο σου, είμαι από αυτούς. Θα το διαβάσω όλο το μπλογκ εν καιρώ. You made it to my list bitch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γενικά η βραδιά πρέπει να ήταν ψιλομούφα - δεν διαλέγεις την χάθαγουεη να παρουσιάσει εκτός αν ετοιμάζεσαι να καταργήσεις τον θεσμό και ο κόσμος να χαρεί κιόλας. btw για εμένα #fail και η Cameron Diaz (ήταν στην απονομή αυτή?? ή μόνο στο πάρτι?) και λάνθιμος & the girls στις πολύ επιτυχημένες. ciao ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. entaksei ola. alla h Scarlet ti sou eftekse?
    respect sth Blanchett.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @not-just-mums συμφωνώ απόλυτα με όλα!!! πραγματικά η επιλογή της Αnne ήταν destined για αποτυχία!! δεν τα είδα, αλλά από το twitter που διάβασα δεν γράφτηκαν τα καλύτερα, πιο πολύ για βαρεμάρα έλεγαν όλοι. άντε και του χρόνου!!!
    ΥΓ cameron diaz δεν σχολιάζω καν... εφιάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Loretta καινούργια φίλη λορέτα ευχαριστώ πολύ, παντζάρι με έκανες πρωί πρωί!!
    Κακώς που δεν έχεις πια blog, θα ήμουν φαν.. μήπως να το ξανασκεφτείς?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σκέφτομαι αραιά και που, μπορεί κάποια στιγμή να το βγάλω από την λήθη. Προς το παρόν τα γράφω στο twitter. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσα κοιτάχτε, ναι, αν δε σου αρέσει η Αν το κατανοώ, δεν μπορούν να μας αρέσουν όλες και όλοι, αλλά η χείριστη σαλούφα της βραδιάς, και ο λόγος που η Αν ήταν τόσο τσίτα η δόλια ήταν το ότι ο Φράνκο ήταν για μούτζες και κλωτσές χιαστί. Βαριεστημένος, αποσυντονισμένος, ιδρωμένος, γενικά έδινε την εντύπωση ότι τα βαριόταν όλα, το οποίο σχεδόν με έθιξε προσωπικά. Άμα δε γουστάρεις βρε ζούδι κάτσε σπίτι σου. Ε, σου λέει η δόλια Αν, τι να κάνω; Κάποιος πρέπει να το πιέσει το ζήτημα, αλλιώς θα βγούμε και οι 2 σαν παραβρασμένες λαχανίδες. Γι'αυτό τη λυπάμαι. Δεν έφταιγε αυτή. Όποιος έβαλε το Φράνκο να παρουσιάσει έφταιγε. Και γενικά αυτό ήταν ένα πρόβλημα και πριν την παρουσίαση του Φράνκο, στις συνεντεύξεις, λέει, ήταν πολύ μαλακίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @katerina κρατάω τα άντερα μου που μου έχουν πέσει απ' τα γέλια με την επιλογή της λέξης "σαλούφα" για να χαρακτηρίσεις τον Φράνκο. επαναλαμβάνω χωρίς να είδα τα βραβεία, όταν άκουσα ότι θα είναι αυτός συνπαρουσιαστής χάρηκα πολύ. αφενός γιατί είναι τεκνό και θα χαιρόσουν μόνο να τον βλέπεις, αφετέρου για την νότα της φρεσκάδας και του προδέρμ που θα έδινε στον θεσμό-μη-χέσω. τελικά πήραμε από τα τρία το μεγαλύτερο και όλες οι ελπίδες μας πήγαν στράφι. ήταν πραγματικά απαράδεκτος, βαριεστημένος και σε ύφος "get me out of here immediately" και ως γνωστόν όταν περνάς καλά πάνω στην σκηνή, αυτό βγαίνει στον κόσμο. τι να κάνει η άλλη η δόλια? άρχισε τα παρτσακλά μπας και γλιτώσουμε την εμμηνόπαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, έξαλλη με έκανες στην αρχή μ'αυτά που είδα, αλλά ευτυχώς στο τέλος με μαλάκωσες!! Ήθελα να τονίσω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι η Anne Hathaway είναι μπάζο και δεν μπορώ ούτε να τη βλέπω!! Εξαιρετικό το κείμενό σου! Σε πάω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή