Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

σαλιο σαλιο τον καημο μου

διάβασα στο editorial του τσαγκαρουσιάνου της πέμπτης, δεν με πολυσυμπαθώ τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις, με αυτή την σειρά στο ταπεινό μου blog ΑΛΛΑ he had a point: μεταξύ άλλων σημαντικών ή ασήμαντων αναρωτιόταν ποιο θα είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας εάν υποθέσουμε ότι οι εφημερίδες και τα περιοδικά, ο παραδοσιακός τύπος όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα τινάξει τα πέταλα σε κάνα δυο χρονάκια?
σωστή η ερώτηση, απογοητευτικά τα δείγματα.
έλεγε λοιπόν ότι ούτε τα ηλεκτρονικά μέσα (βλ. blogs, sites) δεν είναι αντάξιοι συνεχιστές αφού δεν δημιουργούν ειδήσεις, μόνο αναπαράγουν, τις κακές κιόλας.
το πιο to the point point που έκανε αφορούσε το twitter το οποίο όπως πολύ σωστά είπε έχει καταντήσει να είναι μια live αναμετάδοση ότι παπαριάς παίζεται σε κάθε τηλεοπτική ζώνη. δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.
γιατί κάνω αυτήν την εισαγωγή? γιατί θέλω και εγώ να σχολιάσω κάτι που είδα την κυριακή στην τηλεόραση. την εκπομπή των πρωταγωνιστών που να' ναι καλά μου' χει δώσει πολύ τροφή για σκέψη και για γραφή.
είχε τον ψαριανό και τον άδωνη, 30 δευτερόλεπτα χρόνο για κάμποσες ερωτήσεις στους δυο υποψηφίους. οκ. αυτό το part δε με άφησε και εντελώς αδιάφορη αλλά το βρήκα ολίγον τι βατό διότι είναι πολύ λογικό να δημιουργούνται συμπάθειες και αντιπάθειες μπροστά από μια οθόνη όταν μάλιστα παρουσιάζονται τα άκρα. γενικά δεν συμφωνούσα πολύ με την επιλογή γιατί όπως είπα πάλι είναι άκρα, άρα είναι αυτονόητο ότι θα έχουν ακραία διαφορετικές απόψεις, άρα θα σου δώσουν ένα τελείως διαφορετικό περιεχόμενο εκπομπής ΑΡΑ θα καταφέρεις μεν να κάνεις ένα point με την επιφάνεια, αλλά θα το χάσεις στην ουσία.
τέλος πάντων.
παράλληλα είχε και δυο γυναίκες, τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη (υποψήφια με τον Καμίνη) και την παντελώς άγνωστη Εμμανουέλα Ιγνατίου (υποψήφια με τον Κικίλια).
η εμμανουέλα είναι 18 χρονών, σπουδάζει στο πολιτικό της νομικής, είναι οι πρώτες εκλογές που θα ψηφίσει, αποφοίτησε από τον κωστέα-γείτονα και είναι ένα κατά τα άλλα φυσιολογικό κοριτσάκι με τις κατά τα άλλα φυσιολογικές του απόψεις όπως ας πούμε ότι είναι χριστιανή ορθόδοξη και ότι είναι εντελώς υπέρ του γάμου.
μια τυπική 18χρονη που θα έβλεπες να κάθεται δίπλα σου και να πίνει το ποτό της περιμένοντας πάνω από το κινητό να την πάρει τηλέφωνο το "αγόρι" της σε ένα οποιοδήποτε κλαμπ της παραλιακής το καλοκαίρι και στο γκάζι τον χειμώνα ΕΑΝ υποθέσουμε ότι για κάποιον σκοτεινό λόγο θα μπορούσες να υπάρχεις και εσύ εκεί αγαπητέ αναγνώστη [αν όντως υπάρχει τέτοια πιθανότητα τότε πραγματικά διαβάζεις λάθος blog και καλό θα είναι να σταματήσεις να το κάνεις τώρα γιατί μπορεί να ξυπνήσουν κάποια από τα νεκρωμένα εγκεφαλικά σου κύτταρα και δεν θέλω να έχω καμία ευθύνη για αυτό, καπιsh?]
για το πολύ σύντομο βιογραφικό επάνω πραγματικά θα έχεις ήδη αρχίσει να αναρωτιέσαι who gives a fuck και έχεις δίκιο. γιατί μου την έχει βαρέσει σήμερα μαζί της δεν ξέρω. ίσως να φταίει το πολύ πολύ ενοχλητικό τσευδισμά της, ίσως να φταίει ότι δεν ήξερε την μόνικα, ίσως να φταίει ότι πήγαινε στον κωστέα-γείτονα.
πραγματικά δεν ξέρω.
ίσως και να τα έχω βάλει με όλα τα κοριτσάκια στην ηλικία της, που βλέπω και συναναστρέφομαι δυστυχώς καθημερινά στο μπαλέτο, στον δρόμο, στην δουλειά. όλα αυτά που αγνοούν την σημασία της κριτικής σκέψης και αρέσκονται στο να μυρικάζουν τις ηλίθιες και μικροαστικές απόψεις των ηλίθιων και μικροαστικών γονιών τους. που ποτέ δεν χρειάστηκε να βάλουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει για τίποτα πέρα από το παπαγαλίσουν την ιστορία και να μάθουν απέξω όλους τους τύπους στην φυσική. που ακόμα χασκογελάνε και ψιθυρίζουν με τις φίλες τους κακίες για όλους, που ακόμα περιμένουν τον ίδιο γκόμενο που τα έφτιαξε πρώτα με την ξαδέλφη τους και μετά με την κολλητή τους να της πάρει τηλέφωνο ή μάλλον καλύτερα να σκάσει εκεί που πίνουν καφέ πάνω στο άσπρο άλογο. η εμμανουέλα λοιπόν είναι ένα τέτοια χαρακτηριστικό παράδειγμα.
το θετικό είναι ότι αποκλείεται να εκλεγεί γιατί ως γνωστό τα παιδιά της ηλικίας της ρίχνουν φακελάκι διπλοσαλιωμένο από την μαμά στο σπίτι με σταυρωμένα το όνομα του θείου που μπροστά στο αδιέξοδο του middle age crisis αποφασίζει ξαφνικά να ασχοληθεί με τα κοινά.
οι λίγο μεγαλύτεροι της θα την σνομπάρουν γιατί είναι μικρή, οι δαπίτες συμφοιτητές της την φθονούν που είχε το μέσο να είναι στο ψηφοδέλτιο του κικίλια και κάπου εδώ εξαντλήθηκε το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
κατά τα άλλα ας πάρουμε μια στιγμή να αναλογιστούμε για πόσο ακόμα θα νομίζουν αυτοί που ακόμα νομίζουν ότι το να συμπεριλαμβάνουν ένα νιάνιαρο στο ψηφοδέλτιό τους τους κάνει αυτόματα αρεστούς "στους νέους" (πιο κλισέ και από την ροζίτα σώκου)? και επίσης ας πάρουμε όλοι απόφαση ότι ο χριστόδουλος αναπαύεται κάπου εν ειρήνη και ας αφήσουμε τις φριχτές του δοξασίες για τους νέους με σκουλαρίκια και σκισμένα jean θεέ μου σχώρα με να αποτελούν ένα πολύ κακό urban joke των 90's.

7 σχόλια:

  1. Se agapw. Arghsa simera, alla edw eimai me to sxoliaki mou. POSO symfwnw POSO. Episis vrika tragikous toso Adwnh oso kai Psariano, oi opoioi, oi GYFTOI!, den eixan idea poioi einai atenistas. Oso gia tin pitsirika einai pragmatika stenoxwrhtiko na vlepeis neous anthrwpous pou spoudazoun kai pou pigan se kala sxoleia, na mhn exoun tipota na poun. Syzhtousa gia to thema tou metaptuxiakou mou me mia kopela apo to sxoleio mou i opoia pige, irthe Agglia, Amerikes, spoudes kai den eixe na mou pei TIPOTA. TIPOTA. mono oti kala kanw kai exw proyphresia.genika.sth zwh mou.
    episis vrhka kalh tin idea ths ekpompis alli itan poly metrio to apotelesma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λατρεεεεεεεεεύωωωωωωω! Εμένα πάντως δεν με αφήνει εντελώς αδιάφορη η πολιτική δήλωση «Κικίλιας-Εμμανουέλα». Βρίσκω εντελώς διεστραμμένο μάλιστα, αυτό το μήνυμα της Ν.Δ., και μιας και ψηφίζω (και μένω, αλήθεια, ορκίζομαι) στην Αθήνα, θα τους τιμήσω στις εκλογές με ένα «Ρεδεπατεστοδιαολοπουμασφορτωνετεκαθεμαλακα»?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λατρεεεεεεύωωωω! Ακόμη κι αν χρειάστηκε να γράψω το κόμμεντ αυτό 2 φορές γιατί η σελίδα γαμ%$@$%, με το συμπαθειο. Το διεσταμμένο πολιτικό μύνημα ξαναλέω λοιπόν, της Ν.Δ. με το αχτύπητο δίδυμο Κικίλιας-Μανουέλα με συγκινεί βαθύτατα. Είναι κάτι σαν τη Γιουροβίζιον μας με τον Δάντη ένα πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα γενικά πιστεύω ότι καλά τα σχολεία, καλές και οι σπουδές κτλ. αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνεις εσύ για τον εαυτό σου, πως τον καλλιεργείς και που θέλεις να τον φτάσεις. Μπορεί να είσαι εξαιρετικός μαθητής, του είκοσι που λέγαμε και παλιά, να καταφέρεις να μπεις στο καλύτερο πανεπιστήμιο με τους καλύτερους καθηγητές αλλά είναι βέβαιο ότι άμα δεν έχεις μυαλό να σκεφτείς μόνος σου πέντε πράγματα δεν θα γίνει τίποτα.
    Το κορίτσι αυτό ανήκει σ' αυτή την κατηγορία, όλα τα καλά της δόθηκαν αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτα. Να μου πεις είναι ακόμα μικρή, μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Δύσκολο αν θες την άποψη μου γιατί όταν ξεκινάει με τέτοιες προοπτικές πραγματικά σε τι μπορεί να εξελιχθεί.
    Η εκπομπή γενικότερα και εμένα μου φάνηκε έτσι λίγο χλιαρή. Οι απόψεις και των δυο προσωπικά αλλά και των κομμάτων που εξυπηρετούν είναι γνωστές, σε κάποια έχουν δίκιο οι μεν σε κάποια οι δε. Αλλά γενικά δεν μου άλλαξε και η κοσμοθεωρία κα κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε για το ποστ, με κάλυψες πλήρως. Επίσης, με ένα απλό search βρήκα κι οτι ο μπαμπάς της Εμμανουέλας ήταν δημοτικός σύμβουλος με τον Κακλαμάνη κ τώρα θέτει πάλι υποψηφιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, το λέει και κάπου στην εκπομπή ότι ο πατέρας της έχει ασχοληθεί/ασχολείται με τα κοινά.
    Δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τον "δρόμο" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικό ποστ, χαίρομαι που σε ανακάλυψα, έστω και ένος έτους μεγαλύτερη.
    Γράφεις υπέροχα, το ξέρεις, θα ξεψαχνίσω το blog σου και σε περιμένω και στο δικό μου, τιμή μου να συνοδηγούμε στο χάος των blogs γυναικών που γενικά είναι έξαλλες (με οτιδήποτε και οποιονδήποτε θέλει η κάθε μια μας!)
    Κηπ ραϊτινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή