Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

one month trial

αλήθεια, γιατί καπνίζετε ακόμα όλοι εσείς που καπνίζετε ακόμα σε μέρη στα οποία είναι πια παράνομο να καπνίζεις??
την παρασκευή βγήκα βόλτα μετά από έναν αιώνα κλεισμένη μέσα στο (καινούργιο) σπίτι και το μετάνιωσα το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.
πήγα στο Κ44 όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 12 και όποιος με ρωτήσει (εύλογα) γιατί πήγα δεν έχω καμία λογική απάντηση να του δώσω.
πήγα όμως δε γαμιέται.
και που πήγα τι κατάλαβα? γύρισα σπίτι με τα ρούχα μου να βρωμοκοπάνε τσιγαρίλα, έξαλλη που ΟΛΟΙ κάπνιζαν κάτω από τις "παρακαλούμε μην καπνίζετε" ταμπέλες και σε κατάσταση νευρικού κλονισμού με όλους τους μαλάκες (friends included) που μου φυσούσαν τον καπνό στη μούρη όταν τους έλεγα ότι βασικά απαγορεύεται το κάπνισμα.
πραγματικά ποτέ δεν θα μπορέσω να καταλάβω που οφείλεται αυτή η δυσκολία που έχουν οι έλληνες στο να προσαρμόζονται στους νόμους. γιατί δηλαδή τους (μας? whatever) φαίνεται τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι ένας νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα πρέπει να ισχύει. πρέπει να ισχύει από το πρώτο δευτερόλεπτο εφαρμογής του ή έστω μετά από έναν μήνα "προσαρμογής".
εμένα με προσβάλλει το γεγονός ότι η κοινωνία μας ένιωσε την ανάγκη να μας δώσει έναν μήνα μπόνους να προσαρμοστούμε στην απαγόρευση και να σταματήσουμε να καπνίζουμε σε χώρους που έχει κόσμο γύρω μας και παρόλα αυτά όλοι ακόμα καπνίζουν παντού σαν θεριακλήδες.
το ξαναλέω σε περίπτωση που κατηγορηθώ από ανεγκέφαλους μαλάκες πως έχω υπάρξει και εγώ καπνίστρια, πολλών χρόνων κιόλας, αλλά όταν βρέθηκα σε αντίστοιχή περίπτωση στην αγγλία, απλά σταμάτησα να καπνίζω στους δημόσιους χώρους την προβλεπόμενη ημερομηνία.
πόσο πιο απλό?
μου είναι πολύ δύσκολο να παραμένω αισιόδοξη με όλα αυτά που αντιμετωπίζω καθημερινά σ' αυτό το μαύρο χάλι που λέγεται χώρα, αλλά ακόμα είμαι. το θέμα είναι για πόσο ακόμα? φυσικά όπως λέει και η μαριμάρ το μυστικό είναι να μην σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς. και έχει δίκιο.

19 σχόλια:

  1. Afhnw to kako na vgei kai se paw ki etsi. Symfwnw apolyta an kai kapnistria pou tha ithele para poly na erxontan kai alloi na ths epairnan to tsigaro apo to stoma kai na ths to ekovan sta dyo (opws ekane o barman sto sodad prin ena xrono pou arxise h apagoreusi) kai oxi na ths lene synwmotika "kapnise mwre, an den exoun provlima kai oi alloi". Aei sixthr oloi oi gamiolhdes den boroun na tin palepsoun xwris to kwlotsigaro tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα καλέ τρίζει η καρέκλα μου με το θετόπουλο πιο έξαλλο και από την έξαλλη herself.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .. οι ανεγκέφαλοι θεριακλίδες του 'Ελλάδα-2010' που καπνίζουν στο χώρο κάτω απο την πινακίδα απαγόρευσης, όταν βρίσκονται (και αν) στον αντίστοιχο της Αγγλίας η Αμερικής κάνουν τις κότες και 'προσαρμόζονται'. Πόσο νυχτωμένοι... Αλλά θα μου πείς και αυτοί που ψηφίζουν τους όποιους νόμους εδω πέρα, τους ακολουθούν κιόλας?
    Να παραμείνεις αισιόδοξη? Δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το τσιγάρο σου έχω ξαναγράψει τη γνώμη μου..ήδη είμαι στη φάση που το κόβω σιγά σιγα..
    Θίγεις λοιπόν την απαγόρευση..

    Πριν ένα χρόνο κάποιοι(λέγε με κράτος-αυτοί που νοιάζονται για την υγεία μας όπως τώρα)εφεύραν μία νόσο.Τη γρίπη των χείρων..γέμισαν το κόσμο φόβο..τον τρομοκρατήσαν..''να κάνει όλος ο κόσμος το εμβόλιο'' λέγαν..ένα εμβόλιο που έκανε(για την υγεία μας πάντα)..μόνο 250 ευρώ.

    Επρεπε να περάσουν 6 μήνες(..ώστε να βγάλουν αρκετά λεφτά)για να βγουν επιστήμονες από διάφορες χώρες και να πουν οτι η γρίπη των χοιρών σαφώς και δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται..Δεν είδα εκεί κανένα στοματάκι να βγαίνει και να κατακεραυνώνει όλους αυτούς που επένδυσαν στο φόβο του κόσμου και φρόντισαν(για άλλη μία φορα..)να τον εξαπατήσουν..με απώτερο σκόπο βέβαια το κέρδος κάποιων(..στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο των φαρμακοβιομηχανιών).
    Είναι οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που ξαφνικά τώρα σκέφτονται το πλησίον τους..
    Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν την Αθήνα μέσα στα σκουπίδια..και η ειρωνεία ξέρεις ποια είναι;ότι ο κόσμος βρίζει τους σκουπιδιάρηδες.αυτούς που μας ξεβρωμίζουν..που αντί να τους έχουμε τόσο ψηλά που κάνουν μία τέτοια δουλειά εμείς λόγω της δυσοσμίας στους τους έχουμε ένα σκαλί πιο κάτω απο τον άλλο κόσμο..
    ..και συνεχίζω...
    Εχεις αναρωτηθεί γιατί το κέντρο της πόλης είναι σε αυτή την θλιβερή κατάσταση(μέσα στη βρωμιά,μέσα στα ναρκωτικά,μέσα στην ανασφάλεια);
    Για να το βλέπεις εσυ και εγω φίλη μου.
    Να το βλέπεις και να λες..''μία χαρά είμαι..δες εδώ τι γίνεται..''..και να σε έχουν δεμένο χειροπόδαρα μέσα απο την ανασφάλεια που σου δίνουν.
    Μου ζητάνε λοιπόν να μην καπνίζω αυτοί που έχουν βρώμικη όλη την περιοχή που ζω..

    και συνεχίζω..
    Πάμε στα απόβλητα των εργοστασίων..γιατί εκεί δεν υπάρχει τέτοια ευααισθησία;μήπως γιατί η θάλασσα δεν έχει φωνή να μιλήσει;(που να ξεραν..)..εκεί η υγεία μας πάει περίπατο..
    ..αλλα το ξέχασα και να με συγχωράς..θα πάμε κόντρα στους εφοπλιστές και στους μεγαλοβιομήχανους;αυτοι μολύνουν το περιβάλλον αλλά μου δίνουν και κάτι για τη τσέπη μου..
    αυτοί λοιπόν μου ζητάνε να μη καπνίζω..
    και συνεχίζω..
    θα γράφω μέχρι αυριο για αυτό ας καταλήξω λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράγματα είναι απλά..κανένας κόμπος δεν τους ένοιαξε για την υγεία μας(..[πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να το πιστέψει)..σε ένα πράγμα αποσκοπούν..ΤΥΦΛΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ.
    Αναρωτιέται κάποιος για τα κέρδη των καπνοβιομηχανιών..μπροστά στην ΥΠΟΤΑΓΗ που διατάζουν και θέλουν να έχουν λίγα κέρδη να μην βγουν δεν τους είναι τίποτα.
    Στοιχείωδεις γνώσεις κεφάλαιου να έχεις ξέρεις ότι εκεί που χάνονται κάποια λεφτά, θα βρεθούν κάπου αλλού και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.

    Για να γίνουν όλα αυτά τώρα τι χρειάζεται;ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ..έτοιμη η λύση..ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ..
    Του παθητικού καπνιστή που ''δήθεν'' αρρωσταίνει ενώ δεν φταίει..Αλήθεια..οι καπνιστές που αρρωσταίνουν φταίνε άραγε;
    Μήπως η λέξη παθητικός καπνιστής βγήκε απο κάτι άλλο;..μήπως απο τα τοξικά απόβλητα;μήπως βγήκε για να δικαιολογήσει τα αποτελέσματα απο βιομηχανικές αυθαιρεσίες;μήπως βγήκε για να καλύψει τα νοθευμένα καύσιμα που είναι γεμάτη η αγορά και που όλοι μας τα βάζουμε στα αμάξια μας;μήπως από τις κεραίες(κινητής τηλεφωνίας) αλλά και τη γενικότερη χρήση των κινητών;μήπως και απο τα τελευταία που βγήκαν στη φόρα,για το απεμπλουτισμένο ουράνιο;

    Αξιοποιούν στο έπακρο τη βλακεία μας,την αμάθεια μας και την γενικότερη στάση μας στη κοινωνία.
    Βρήκαμε λοιπόν τι φταίει..το τσιγάρο του δίπλα..και μάλιστα με τηλεφωνάκι σε κάποια γραμμή το καρφώνουμε κιόλας(για την υγεία του)..

    Οπως πολύ σωστά έγραψαν κάποια παιδιά σε ανακοίνωση τους..''οι τύποι αυτοί θα γίνουν αθάνατοι μετά την απαγόρευση του καπνίσματος - εεε;Σίγουρα!!Τους περιμένει η αθανασία της ρουφιανιάς..''

    Ερχεται και η κάρτα τώρα όπως θα είδες..για να μη φοροδιαφεύγει κανένας θα πληρώνουμε παντού με τη κάρτα φόρου..ακόμα και σε περίπτερο..πειραματικά για λιγους μήνες και μετέπειτα σε όλους..

    αλλά το ξέχασα..ο δίπλα να μην καπνίζει και όλα γίνονται.

    Το υφος δεν είναι για σένα και νόμιζω δεν χρειαζόταν να το πω..

    Εν αντιθέσι με σένα με προσβάλει το γεγονός ότι η κοινωνία με θέλει ενα τυφλό στρατιωτάκι και όχι ένα ενεργό άνθρωπο που θα παλεύω για ελευθερία και όχι για υποταγή..που δεν θα ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε καπνιστές και μη καπνιστές..μας χωρίζουν καθημερινά σε στρατόπεδα(κύριως στα εργασιακά)και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα..σε πόλεμο μεταξύ μας μας θέλουν.Και για την ώρα;μία χαρά τα έχουν καταφέρει..ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ μας έχουν κάνει..

    Γεια χαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ @Artistz,
    Διάβασα με ενδιαφέρον τα comments σου και νομίζω ότι τα έχει μπερδέψει λίγο. Όλα.
    Νομίζω ότι τα σενάρια που παίζονται στο μυαλό σου θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν πρώτη ύλη για πολλούς παραγωγούς του Hollywood ή έστω του ρένου χαραλαμπίδη, αλλά τι λέω!! Όλα αυτά έχουν ήδη γίνει ταινίες στο παρελθόν κάτω από το «θεωρίες συνομωσίας» genre.
    Η γρίπη των χοίρων, ένα εμβόλιο που και εγώ συμφωνώ ότι δεν είχε καμία σχέση με την προστασία της υγείας, η άθλια κατάσταση στο κέντρο της αθήνας και η ρουφιανιά για το κάπνισμα, θεωρώ, πως δεν έχουν καμία λογική σύνδεση μεταξύ τους, εκτός από το crying ενός πραγματικά αγανακτισμένου πολίτη, σε μια πραγματικά αηδιαστική χώρα. Που αυτό ισχύει.
    Το κείμενο μου έχει σχέση με το πόσο δύσκολα δυστυχώς προσαρμοζόμαστε σαν λαός στις αλλαγές, ακόμα και αν αυτές είναι για το καλό μας, ή έστω το καλό των περισσότερων. Το βρίσκω ντροπιαστικό να πρέπει να μας αντιμετωπίζουν σαν παιδάκια νηπιαγωγείου, να μας πιάνουν από το χεράκι και να μας χαϊδεύουν τα αυτάκια μπας και ξεμουλαροσούμε και κάνουμε επιτέλους αυτό που πρέπει.
    Το επιχείρημα με το καυσαέριο και με τον ήδη σκατένιο αέρα που αναπνέουμε όλοι ίσα ίσα είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος μιας και αν μπορεί να κάνεις κάτι για να επιβαρύνεις την υγεία σου και των υπολοίπων λιγότερο γιατί να μην το κάνεις. Οι παθητικοί καπνιστές δεν παρουσιάζονται ως θύματα για καταστροφολογικά σενάρια ΕΙΝΑΙ θύματα, όχι γιατί ντουμανιάζουν με τον καπνό σου χωρίς να το θέλουν, ούτε γιατί μπορεί λόγω του δικού σου τσιγάρου να παρουσιάσουν και αυτοί κάποια στιγμή σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά γιατί κανείς δεν σέβεται την επιλογή τους να ζουν σε ένα άκαπνο περιβάλλον.
    Είναι πολύ λογικό να είσαι θυμωμένος μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
    Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα με το «ύφος», ελπίζω και εσύ το ίδιο, άλλωστε νέοι είμαστε και φυσικά προσπαθούμε για το καλύτερο ακόμα και αν αυτό φαντάζει απλά αδύνατο. Το νόημα του κειμένου ήταν ακριβώς αυτό άλλωστε: να μην σταματήσουμε να προσπαθούμε!
    Πολύ φιλικά,
    Έξαλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @scharfewurst
    μα φυσικά και δεν τους παίρνει να το παίξουν ιστορία εκεί, αλλά σ' αυτό δεν φταίνε αυτοί, αλλά όλοι εμείς που τους επιτρέπουμε να νιώθούν ότι εδώ μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Και φυσικά να το κάνουν....
    Οι Άγγλοι ή οι Αμερικάνοι μπορεί να μην έκανα κάτι radical, αλλά θα σου έριχναν ένα βλέμμα γεμάτο απαξίωση που πραγματικά θα πέρναγε από το πετσί του κάθε Ελληνάρα.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια χαρά και πάλι..
    Εχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ότι όλα αυτά που έγραψα είναι σενάρια για το hollywood.
    ίσως και να είναι ίσως και να είναι όμως μία πραγματικότητα που ακόμα δεν έχεις δει τα σημάδια του.Ειλικρίνα θα ήθελα να μου πεις για ποια συγκεγκριμένα πράγματα πιστεύεις ότι όλα αυτά είναι σενάρια.

    Το γεγονός ότι αποσκοπούν και μας θέλουν υποταγμένους στα θελήματα τους είναι κάτι που αποτελεί σενάριο;
    Και δεν ξεκινάει απο το τσιγάρο αυτό..κρατάει χρόνια η κολόνια της εξουσίας αυτή.
    Γρίπη των χοίρων-κέντρο αθήνας-τσιγάρο-ρουφιανιά.Λες ότι δεν έχει καμία λογική σχέση το ένα με το άλλο.
    Ολα αυτά έχουν μία λέξη μέσα..η οποία είναι βαθιά μέσα στο καθένα.τη λέξη ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Γρίπη=φόβος του πολίτη,κέντρο εξουσίας=φόβος του πολίτη,τσιγάρο=φόβος για την υγεία του πολίτη.]Γρίπη=Κερδος(μερικών),Κέντρο=κέρδος πολιτείας(βολεύει το κράτος να είναι έτσο το κέντρο και στο εξήγησα στο πάνω comments)τσιγάρο=χωρίζει το κόσμο σε ομάδες αντί να είναι ενωμένος απέναντι στη λέξη εξουσία.Σου λέει ρουφιάνεψε αυτούς που καπνίζουν και εμείς θα σε ανταμείψουμε.
    Ολα αυτά δεν έχουν καμία λογική μεταξύ τους;
    Ενα ντόμινο αποτυχήμενης δημοκρατίας είναι και ας μοιάζει με σενάριο του hollyhood για σένα.
    Προσαρμογή στις αλλαγές λοιπόν..
    Οχι καλή μου φίλη..
    Πρώτα να πάνε όλα σε όλα τα εργοστάσια και σε όσα μολύνουν την θάλλασσα να τους βάλουν λουκέτο.
    εκεί γιατί κανένας δεν μιλάει;σενάριο μήπως και αυτό;εκεί γιατί δεν απαιτεις/ούμε όλοι να κάνουν κάτι για την υγεία μας;
    Πρώτα να πάνε να ρίξουν όλες τις παράνομες κεραίες κινήτης τηλεφωνίας που έχουν γεμίσει ραδιενέργεια την ατμόσφαιρα.
    Πρώτα να σταματήσουν να μοιράζουν νοθευμένη βενζίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες..''Το επιχείρημα με το καυσαέριο και με τον ήδη σκατένιο αέρα που αναπνέουμε όλοι ίσα ίσα είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος μιας και αν μπορεί να κάνεις κάτι για να επιβαρύνεις την υγεία σου και των υπολοίπων λιγότερο γιατί να μην το κάνεις.''
    Δεν θέλω ούτε λίγο ούτε πολύ.
    Θέλω να καθαρίσουν την ατμοσφαίρα που τη μολύνουν καθημερινά.
    Αν όλα τα άλλα επειδή τους βολεύει τα αφήνουν έτσι και πιάνουν το τσιγάρο ΜΟΝΟ αυτό πως λέγεται;πως λέγεται πες μου..

    '' Οι παθητικοί καπνιστές δεν παρουσιάζονται ως θύματα για καταστροφολογικά σενάρια ΕΙΝΑΙ θύματα''..

    Καταστροφολογικά σενάρια;σενάρια όλα τα άλλα που αναπνέει;που ούτε καν τον νοιάζουν,που ούτε καν παλεύει να τα αλλάξει;καταστροφολογικά σενάρια;

    Και λες ότι είναι θύματα επειδή δεν σέβονται την επιθύμια τους οι αλλοι να ζουν σε ένα άκαπνο περιβάλλον;
    Μάλιστα..οκ τι να σου πω;γνώμη σου.
    θύματα κιόλας;

    Θα πρότεινα σε όποιον νιώθει θύμα να απευθυνθεί σε ένα γιατρό και να τον ενημερώσει αν πρέπει να νιώθει θύμα ή όχι.
    Τυγχάνει να έχω ξαδερφό μου γιατρό που μάλιστα δεν καπνίζει ο άνθρωπος..άλλου είναι το πρόβλημα.
    Αντι να νιώθουμε όλοι μας θύματα με το τρόπο που μας χειραγωγούν χωριζόμαστε και μιλάμε για θύματα αλλά και για γαμιόληδες καπνιστές που μολύνουν την υγεία των συνανθρώπων τους.
    Τα συστήματα καθαρισμού σε δημόσιους χώρους έχει γίνει αντικείμενο εξαφάνισης.και όταν μιλάω για συστήματα μιλάω για σύγχρονα συστήματα που έχουν αποτέλεσματα εντυπωσιακά.

    Οπως και να χει θέλω να σου πω κάτι και να κλείνω.Επείδη δεν γνωριζόμαστε και κάποιος που θα μας διαβάζει θα νομίζει οτι τσακωνόμαστε να εξηγήσω ξανά ότι ο τόνος έχει να κάνει με τη συζήτηση μας και για αυτά που γράφουμε.Αλλωστε η ένταση στην συζήτηση πάντα είναι χρήσιμη για όλους(..όχι για όλους-υπάρχουν και μαλάκες).

    Δεν είμαι αγανακτισμένος με τη χώρα που ζω..όσο και να σου φαίνεται περίεργο.

    Αγανακτισμένος θα νιώσω εάν σταματήσω να δρω ενάντια σε όσα άσχημα γίνονται..Προτιμώ τη δράση απο την αγανάκτηση.

    Υ.Γ.Πιστεύεις ακομα σε σενάρια του hollyhood όταν βλέπεις ότι απο την απαγόρευση εξαιρούνται τα μπουζούκια και μέρη που έχουν πολύ κόσμο;κανονικά απο εκεί δεν έπρεπε να αρχίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Artistz
    Με μπερδεύει λίγο ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ίσως μεμονωμένα ότι περιγράφεις να μην έχει καμία σημασία ή καμία σύνδεση το ένα με το άλλο, αλλά άμα τα δεις συνολικά μπορεί να βγάζουν μια (παράλογη) λογική.
    Δεν ξέρω.
    Δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι, γιατί με τρομάζει να είμαι μαριονέτα κάποιου που δεν ξέρω τις προθέσεις του, και φυσικά εάν κρίνουμε από την κατάσταση δεν είναι και οι πιο καλές.
    Σίγουρα όλα παίζουν τον ρόλο τους και αποσκοπούν κάπου που εμείς μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ που.
    Το να μην απαγορεύεται πάντως στα μπουζούκια το τσιγάρο είναι η μαύρη τρύπα και της δική μου λογικής.
    Παρόλα αυτά μου αρέσει πολύ που μπαίνεις στην διαδικασία να γράψεις, να εκφράσεις τις σκέψεις σου και να γίνεις το εγκεφαλικό ξυπνητήρι μας. Αυτός είναι και ο σκοπός των blogs έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αγαπώ Έξαλλη στην πόλη. Στο Λονδίνο έβγαιναν έξω αδιαμαρτύρητα μέσα στη βρόχα, εδώ καταπιέζονται. Αλλά τι ξέρουν και οι Βρετανοί, απολίτιστοι. Αλλού στην Ευρώπη προκειται για έναν νόμος που απλώς τηρήθηκε, εδώ οι "πνευματικοί άνθρωποι" κάνουν forums διαμαρτυρίας. Αλλά ναι, αυτό είναι το σοβαροτερο πρόβλημα των διανοουμένων στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι -ευτυχώς- καιρό λυμένα. Δόξα τω Θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο σκοπός των blogs αυτός είναι φίλη μου και βλέπεις ότι ακόμα ΚΑΙ αυτό τους πειράζει και θέλουν να άρουν την ανωνυμία τους..τους πειράζει να μιλάμε,να προβληματιζόμαστε,να λέμε τη γνώμη μας(..όποια και να είναι αυτή,ακόμα και λάθος να σκεφτόμαστε εγώ σου λέω..)ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ.Δεν θέλουν ένα κόσμο έτοιμο για δράση που θα είναι έτοιμος να τους τσακίσει κάθε φόρα που μας θίγουν τα δικαιώματα μας.
    Τελοσπαντον σε έχω τρελάνει σήμερα με τα σεντόνια που γράφω.Μπορεί να είναι λάθος η λογική μου,μπορεί να είναι και σωστή..όπως και να χει το θετικό είναι οτι μιλάμε και λέμε τη γνώμη μας ακόμα και αν διαφωνούμε.Εκει υπάρχει κέρδος..σου λέω μου λες..Ε στο τέλος κατι θα αποκομίσουμε ο καθένας μας.Κάτι καινούργιο θα μπει στο κεφάλι μας.

    Πολλά φιλιά.
    Αντώνης.
    Δεν ξέρω τι μουσική ακούς..
    Πάρε ενα κομματάκι για την ώρα και ακόμα και αν δεν το έχεις ακούσει και δεν έχεις καλή γνώμη κάνε μία προσπάθεια..

    http://www.youtube.com/watch?v=4QKGztx01nA

    bye...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @X καλά απορώ πως μου ξέφυγαν οι διανοούμενοι και δεν τους τα 'σουρα και αυτών ένα χεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Αντώνης "Κάτι καινούργιο θα μπει στο κεφάλι μας", I'll drink to that!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι φοβερά δύσπιστη ως άνθρωπος. Ειδικά με νόμους, αποφάσεις, κυβερνήσεις, έλεγχους . Συμφωνώ ότι ο φόβος είναι όπλο ελέγχου ( http://www.cosmopolitan.gr/show_blog.php?id=4&pid=40 )
    όμως το θέμα του post αυτού είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας αμφισβητούμε κάθε κανόνα /νόμο/ περιορισμό πάντα, όχι επειδή μπορεί να είναι καταπιεστικός ή άδικός ή ανήθικος ή αντισυνταγματικός ό,τι άλλο… αλλά επειδή θεωρούμε ότι είμαστε ξεχωριστοί aka μάγκες και κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε . Κι αυτό με κάνει έξαλλη.
    Το τσιγάρο δεν απαγορεύτηκε για την υγεία μας. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η απαγόρευση του αποφασίστηκε για οικονομικούς λόγους ( για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία -οι καπνιστές τους καταξοδεύουν) αλλιώς σίγα μην ενοχλούσαν τις βιομηχανίες καπνού ,πιο ισχυρές κι από αυτές των όπλων. .
    Όποτε το επιχείρημα σου ότι δήθεν νοιάζονται για την υγεία μας δεν ισχύει γιατί φυσικά και δεν νοιάζονται και φυσικά δεν ισχυρίστηκε καμία κυβέρνηση ότι το κάνει γι’ αυτό.
    Τώρα ότι βλάπτει κι ότι είναι ενοχλητικό για εμένα π.χ που δεν καπνίζω νομίζω ότι είναι αντικειμενική αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. άλλος για την θεωρία συνομωσίας μας..εεε συγγνώμη την βάρκα μας εννοούσα. πάω να πνιγώ. αφήστε με ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kai exw mia aporia: "aytoi" pou tous peirazei na provlimatizomaste, pou den 8eloun na skeftomaste eley8era kai empodizoun tin epanastasi mas apaitwntas to dikaiwma ston karkino, poioi einai? Gia na kserw na fylagomai diladi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. by the way, diavasa ki egw ton epimono kipouro prin merikous mines kai nai, kollas meeeexri tin teleytaia selida.

    ΑπάντησηΔιαγραφή