Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

χρυση ευκαιρια my ass

είναι κάποιες φορές που ακούς αυτό το φριχτό κλισέ ότι "μ' αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε πως να μην φτάσουμε σ' αυτό το χάλι" και παρόλο το τσιτάτο δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις.
σε ένα παράλληλο σύμπαν, εγώ που τώρα είμαι άεργη [στρατηγική επιλογή λέξης once more] και βασικά ermmm, κάθομαι, ψάχνω για σπίτι ή αλλιώς, κοιτάω τι παίζει στην αγορά για όταν θα έρθει η ώρα πάλι να νοικιάσω. το τι έχουν δει τα μάτια μου στις αγγελίες δεν περιγράφετε. το τι νομίζει ότι πουλάει ο κάθε ένας δεν έχει κανένα ρεαλιστικό αντίκρισμα και κοστολογείτε με την όποια λογική του λολοστεφανή.
να πω ότι υπήρχε ένα κριτήριο σύμφωνα με την περιοχή να το καταλάβω. να πω ότι τα σπίτια κοντά σε μετρό [το κοντά βέβαια είναι άλλο καπέλο, αλλά ας συμφωνήσουμε σε ένα universal "κοντά"] θα ήταν ίσως πιο ακριβά από εκείνα στου διαόλου την μάνα, επίσης να το καταλάβω. να πω τέλος ότι η παλαιότητα εκτιμάτε λιγότερο από τα νεόδμητα, να πω ναι ρε πούστη μου, καλά στην κοπανάει την τιμή ένα σπίτι του '11.
αλλά ένα σπίτι του '70?
με πια λογική ρε φίλε νοικιάζεις το χρέπι σου που οι τοίχοι του έχουν αναστενάξει, που 'χουν περάσει από 'κει μέσα από τον Παπαφλέσσα μέχρι την θεία μου την μαριγούλα, και είναι και ημιυπόγειο, όσο ένα νεόδμητο στην πένα και με πόρτα ασφαλείας? τρέλες.
επίσης, καλά αυτή την απορία την κουβαλάω από την Αγγλία, άλλη παράνοια εκεί με τα σπίτια, πως είναι δυνατόν να νοικιάζεις ένα σπίτι χωρίς να φροντίζεις τουλάχιστον η κατάσταση του να είναι αξιοπρεπής? εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτρια θα ντρεπόμουν να πατήσει ένας καινούργιος άνθρωπος του όποιου μάλιστα θα έπρεπε και να του πουλήσω κιόλας το σπίτι, και οι τοίχοι να είναι πράσινοι από την μούχλα και η τουαλέτα έξω στον ακάλυπτο. κάνε μια ανακαίνιση, βάψε κάνα τοίχο, βάλε ένα κούφωμα της προκοπής, άλλαξε καμία πρίζα. ήμαρτον δηλαδή.
και προς θεού, απλά μαθηματικά είναι φίλε: η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε ισσοροπία.

2 σχόλια:

  1. Επειδή κι εγώ πρόσφατα μετακόμισα, έχω να σου πω το εξής:
    Υπάρχουν μερικά παλιά σπίτια που είναι πιο ανθεκτικά από τα καινούρια κι αυτό επειδή τα σύγχρονα τα φτιάχνουν πολύ πιο γρήγορα και με πιο φτηνά [μηχανοποιημένα] υλικά. Εκεί που μένω τώρα, είναι τουλάχιστον 50ετίας αλλά πολύ γερό σκαρί.
    Βέβαια θέλει ψάξιμο.
    Όπως και να χει, καλή συνέχεια σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις το εχουμε ιδιοκτητο ενα τριωροφο και ειναι κτισμα του 1980.Εχει βγει θεογερο,στο σεισμο δεν καταλαβε τιποτα και ουτε ρωγμες εκανε,λογω οτι το φτιαξαμε με δικες μας επιλογες τοτε και επειδη το περιποιομαστε, ειναι σα χτεσινο!!πχ το μπανιο τα πλακακια και τα ειδη υγιεινης τυφλα τα καινουργια.Φυσικα παιζει ρολο να σαι νοικοκυρης και να το περιποιησαι.Αν ειχαμε απ το 1981 να το καθαρισουμε,κλαφτα!!!Αλλα παιζει ρολο και η δομη.Εμας εχει φαει αρκετο μπετο και ξεραμε τι γινεται,οταν ομως τ αγοραζεις ετοιμο,αστα!!!Υγρασια καθολου, ουτε μουχλα,τιποτα.Φιλος μου που μενει σε διαμερισμα του '85,κανανε πριν 10 χρονια ριζικη ανακαινιση επειδη ολα ητανε μαπα!!Μην το ψαχνετε,σημερα παντως πιστευω με την κριση οικονομια σε ολα θα χουνε κανει τα υλικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή