Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Lanvin S/S '13

η πιο ποικιλότροπη και πολυδιάστατη collection που έχουν δει μέχρι σήμερα τα μάτια μας έλαβε χώρα χτες βράδυ στο Παρίσι, λίγο πριν ξεφαντώσουν όλοι σε υστερικούς ρυθμούς στο πάρτι της Anna Dello Russo για την συνεργασία της με τα H&M. μην νομίζεις, έχω να πω τα διάφορα μου και για το εν λόγω πάρτι, αλλά θα χρησιμοποιήσω άλλο κανάλι για να το κάνω. έτσι για να μην βαριόμαστε.
στον Lanvin λοιπόν. τα περίπου 50 μονδελάκια που περπάτησαν την βραδινή πασαρέλα ήταν λες και φορούσαν ένα ποτ-πουρί από διάφορους οίκους μόδας, με έμφαση στον Balmain και τον Balenciaga. ενώ οι φιόγκοι και τα φρου-φρου ήταν εκεί ως είθισται σε οτιδήποτε δημιουργεί ο Alber Elbaz, το πρώτο μέρος της πασαρέλας του είχε τόσο όγκο, τόσο μαύρο, τόσα βαθιά και ιλιγγιώδη ντεκολτέ που λες να! τώρα θα σηκωθεί ο Helmut Newton από τον τάφο του και θα αρχίσει να φωτογραφίζει τα κορίτσα. με διαφορά μοντέλου, το show αλλάζει εντελώς και εμφανίζονται τεράστιες πέτρες σε φορέματα, και ολόσωμες φορμές που όπως και να το κάνει, όποιος και να τις έχεις σχεδιάσει, δεν παύουν να είναι ολόσωμες φόρμες που ίσως να γίνουν αυτό που λένε μερικοί fashion statement για το ερχόμενο καλοκαίρι.
για το οποίο να πούμε εδώ ότι οι σχεδιαστές μας φαντάζονται να το ζούμε όλοι μαζί στην Σιβηρία. δεν εξηγείτε αλλιώς όλη η εμμονή με τα μαύρα και τα χονδρά υφάσματα. όσες αγαπήσατε το παστέλ φέτος, κρύφτε το στις ντουλάπες να μην το ξαναδώ γιατί θα σας βάλω Γ στο μάθημα παρακολούθησης μόδας της έξαλλης.
τα φορέματα με έναν ώμο παραμένουν η σχεδιαστική ναυαρχίδα του Elbaz τα οποία τα ξέρει και τα δουλεύει με τρελή μαστοριά, αλίμονο κιόλας. τα σατέν και τα έντονα σκούρα χρώματα επίσης. δώστου emerald και πάρτου την ψυχή. είπαμε, έκαστος στο είδος του, και στο τελευταίο μέρος της πασαρέλας σίγουρα μας έδειξε το είδος του αλλά και το κομμάτι που προφανώς αγαπάει πιο πολύ απ' όλα να σχεδιάζει, το γυναικείο φόρεμα. να πούμε ότι δεν το έκανε καλά, ψέμματα θα λέγαμε και δεν κάνει. να πούμε για το υπόλοιπο μέρους της collection ότι προφανώς ήθελε να προσπαθήσει να κάνει και κάτι άλλο και εν μέρη του βγήκε, αλλά το γνωστό το Lanvin το φόρεμα έκλεψε την παράσταση.

σε ειδική και περίοπτη θέση θα μπουν αυτά τα δυο συνολάκια για πάντα στην καρδία μου. στην ντουλάπα μου είναι αμφίβολο, εκτός αν τα βγάλει σε κάποια πάρα μα πάρα πολύ φθηνή βερσιόν το Ζαρα.  
υπερήφανος υποστηρικτής της έξαλλης, για άλλη μια φορά στις φωτογραφίες το Fashionologie. αχ και να 'ξερε.

2 σχόλια:

  1. αυτόν τον τύπο θα τον αγαπώ ακόμα κι αν βγάλει φλούο βελουτέ φόρμες με ενσωματωμένα τα nike μιλένιουμ από κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή