Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Prada S/S '13

για μια φορά ας πούμε την αλήθεια και ας μην κρυφτούμε πίσω από το ταμπελάκι που παλιότερα μας είχε στείλει στα ουράνια με συγκλονιστικές δημιουργίες. η χτεσινή πασαρέλα Prada ήταν μια μαλακία και μισή και αυτό φάνηκε εκτός από όλες τις παπάτζες που θα πω εγώ, απ' όλα τα εντελώς χλιαρά σχόλια που τρέχουν σαν κρύος ιδρώτας στην πλάτη της Miuccia και από το ναι μεν αλλά, αλλά κάνε μας την χάρη την επόμενη φορά να σχεδιάσεις κάτι αξιοπρεπές να έχουμε να κάνουμε και εμείς την δουλειά μας χρυσή μου.
από την άποψη της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας σαφέστατα μας άφησε για άλλη μια φορά με το στόμα ανοιχτό. αλλά σε ένα κοινό με την υπερπληροφόρηση του σήμερα του twitter, του instagram και του Internet γενικότερα, σε μια εποχή που οι εικόνες περνάνε και αλλάζουν ανά κλάσμα του δευτερολέπτου, για να εντυπωθεί κάτι και να κάνει το σαγόνι σου να φτάσει στο πάτωμα, αυτό το κάτι πρέπει να είναι πολύ καλό. δεν είναι τυχαίο πως η collection για F/W '12 είναι μια από τις καλύτερες της ever, τόσο καλή που η Anna Wintour επέλεξε total look στην ίδια εβδομάδα μόδας που θα παρουσίαζε και εκείνη, στην πόλη της, αλλά σε άλλο show. μεγαλύτερο statement απ' αυτό δύσκολα μπορείς να κάνεις. και αντικειμενικά να το δεις ήταν μια τρομερά εμπνευσμένη collection, άρτια, που όλα τα κομμάτια είχαν μια χρηστικότητα είτε μεμονωμένα είτε σαν σύνολα, και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό να το πετύχεις.
για το χτεσινό τώρα, λίγα έχω να πω. δεν κατάλαβα ποτέ αυτή την στροφή προς την Asian-fusion νοοτροπία, την χρήση του ταφτά σε αυτά τα πολύ μουντά και σχεδόν πεθαμένα χρώματα τα οποία ταιριάζουν καλύτερα σε μια χειμερινή πασαρέλα και σαφέσταστα είναι σε τρελή αντιδιαστολή με ότι έχουν δείξει άπειροι σχεδιαστές σε ήδη τρεις εβδομάδες μόδας σε τρεις πρωτεύουσες. αυτό ακριβώς εννοώ για το κοπιάρισμα, φυσικά και ήταν μοναδικό όλο αυτό που έδειξε χτες, αλλά καμία φορά δεν είναι και τόσο καλό να ξεχωρίζεις από το πλήθος γιατί είναι πολύ λεπτή η γραμμή του ξεχωρίζω καλά ή του στέκομαι σαν μαλάκας μόνος μου μη μπορώντας να καταλάβω τι σκατά πήγε λάθος.
περιγραφής συνέχεια, αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ απ' όλα είναι ότι κατά την διάρκεια ολόκληρης της πασαρέλας δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την έκσταση που θα πρέπει να νιώθει η Susie Bubble, ένας από τους ανθρώπους που μισώ σε όλο το διαπλανητικό γαλαξία που ήταν λες και είχε σχεδιαστεί [η collection] ολόκληρη για τα μούτρα της. αυτά τα flatforms δε που υπό κανονικές συνθήκες μου αρέσουν πολύ και τα επικροτώ σαν επιλογή γενικότερα, έτσι όπως παρουσιάστηκαν χτες με το καλτσάκι της γκέισας σε μεταλλικές αποχρώσεις, το δίχαλο με το φιογκάκι που η Αιόλου ξεπούλησε φέτος το καλοκαίρι ήταν μια σκέτη απογοήτευση. πλην ορισμένων εξαιρέσεων όπως κάποια πολύ απλά φορέματα σε ωραίες γραμμές, στενές, με 3/4 μανίκι που εντάξει οκ δεν έκοψα και τις φλέβες μου αλλά αν έπρεπε σώνει και καλά κάτι να διαλέξω θα επέλεγα αυτά και ορισμένων μαντό που ντάξει σ' αυτά είναι μάστορας, όλη η υπόλοιπη σειρά για μένα καλό θα είναι να θαφτεί σε ένα κουτάκι κάπου πολύ πολύ βαθιά μέσα στην γη και να μην την ξαναθυμηθούμε ποτέ των ποτών και για κανέναν λόγο. αν θέλει δε και η ίδια η Miuccia εγώ θα περιμένω τον Φεβρουάριο και θα λέω ότι δεν παρουσίασε ποτέ άνοιξη/καλοκαίρι '13 γιατί έτσι. μπορώ να της κάνω αυτή την χάρη.

αυτά είναι τα yes yes που και πάλι με τα χίλια ζόρια βγήκαν for old time sake κιόλας.

αχ Prada, Prada, τι πήγε τόσο λάθος δεν μπορώ να καταλάβω...



οι φωτογραφίες για μια ακόμα φορά είναι από εδώ

4 σχόλια: