Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

the show must go on

τα κατάφερα χτες και κοιμήθηκα περίπου στις 5 το πρωί μαζί με τα πουλάκια και τα σκουπιδιάρικα. σήμερα το πρωί με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια ανασύρθηκα από τον βούρκο του κρεβατιού μου και είμαι έτοιμη να αδράξω άλλη μια μέρα.
ανοίγω τον ηλεκτρονικό σκαϊ να διαβάσω ειδήσεις και βλέπω άλλη μια συναυλία να ακυρώνεται φέτος (ευτυχώς δεν με αφορά) λόγω της οικονομικής κρίσης. διαβάζω παρακάτω κείμενο από την εταιρεία διοργάνωσης που λέει ότι "η κρίση έχει πλήξη τα μεσαία εισοδήματα με αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή προπώληση των εισιτηρίων". αναρωτιέμαι αν έχουν ιδέα αυτοί οι άνθρωποι τι λένε και που απευθύνονται τελικά. γιατί αν νομίζουν ότι η κρίση είναι αυτή που οφείλεται για την χαμηλή προπώληση τότε είναι σε πολύ λάθος δρόμο. έχει συμβάλλει και η κρίση δεν λέω, αλλά νομίζω, ταπεινά, ότι φταίνε και οι άθλιες υπηρεσίες που προσφέρουν τόσα χρόνια αλλά και το γεγονός ότι ο πιο σκεπτικός από ποτέ καταναλωτής θα το σκεφτεί διπλά να το αγοράσει.
και εκτός των άλλων, από πότε το εισιτήριο των 60 , 70 και 120 ευρώ απευθύνεται στα μεσαία εισοδήματα?
μου είπαν κάποιοι φίλοι μου που πήγαν στο synch για τον απελπιστικά λίγο κόσμο που κατάφερε να προσελκύσει καθώς και για τις πάμπολλες ακυρώσεις. επίσης για το ακατέβατο εισιτήριο των 45 ευρώ.
όλα αυτά δεν είναι τυχαία. είναι όλα απόρροια του ότι ίσως ο έλληνας βαρέθηκε πια να πληρώνει για αέρα κοπανιστό, και θέλει επιτέλους να δίνει τα λεφτά του για πράγματα που αξίζουν.
είναι καθεστώς στην ελλάδα ότι η σχέση ποιότητας-τιμής δεν υπάρχει πουθενά, πόσο μάλλον στις συναυλίες που έχουν από την φύση τους έναν πιο "χαλαρό" και "χύμα" χαρακτήρα. χαρακτηριστικό παραδείγματα που επαναλαμβάνεται τόσα χρόνια είναι οι απαράδεκτες διοργανώσεις του rockwave. κάθε καλοκαίρι "αναγκάζουν" χιλιάδες κόσμου να οδηγεί μέχρι την μαλακάσα, τον υποχρεώνουν να παρκάρει πάνω στην εθνική οδό μιας και δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για πάρκινγκ (απλή εξυπηρέτηση), αλλά ούτε και μαζική μεταφορά από την διοργανώτρια εταιρεία (που θα έπρεπε να συνυπολογίζεται στην τιμή του εισιτηρίου), σε έναν χώρο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο αλλά ούτε και να υποστηρίξει μια μουσική συναυλία καλλιτεχνών μεγάλου βεληνεκούς.
με την παρούσα κατάσταση, όλες αυτές οι εταιρείες προτιμούν ξεκάθαρα να ακυρώσουν μια συναυλία λόγω χαμηλής προπώλησης από το να δοκιμάσουν έστω την προπώληση σε μια πιο χαμηλή και προσιτή τιμή ή έστω να δοκιμάσουν να αλλάξουν τον πολύ λανθασμένο τρόπο που μέχρι τώρα συντηρούμε όλοι, προσφέροντας επιτέλους υπηρεσίες για τις οποίες αξίζει να πληρώσεις.
στην ευρώπη αντίστοιχες τιμές εισιτηρίων αναλογούν σε 2ήμερα και 3ήμερα φεστιβάλ που παρακολουθείς τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όχι έναν καλλιτέχνη με ανύπαρκτο ή εντελώς άκυρο support (όπως εδώ), σε εγκαταστάσεις με τουαλέτες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να μπορείς να αράξεις και να παρακολουθήσεις την συναυλία κάπου χαλαρός, αντί να είσαι μέχρι τον λαιμό στο moshpit.
πρωτοσέλιδο στα νέα "ανατροπή στα εργασιακά". και αναρωτιόμουν εγώ γιατί έχουν πάθει όλοι πανικό για τον σεπτέμβρη, και τι θα γίνει τον σεπτέμβρη, και που θα μας βρει ο σεπτέμβρης, εγώ ούτε που έδινα σημασία.
λένε τα νέα λοιπόν, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα περάσουν τα "μέτρα-φωτιά" που συμπεριλαμβάνουν χαμηλότερους εισαγωγικούς μισθούς για τους νέους (δηλαδή πόσο πιο χαμηλούς? 600 ευρώ μεικτά???), αύξηση στο ποσοστό απολύσεων (4% στα 200 άτομα), μείωση στο ποσό της αποζημίωσης και αποπληρωμή της αποζημίωσης χωρίς προκαταβολή, σε δόσεις μετά από 2?3?4?5? μήνες. η περίοδος αποπληρωμής άγνωστη, αλλά φαντάζομαι θα είναι όση βολεύει τον επιχειρηματία.
λένε επίσης να αποτραπούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι απολύσεις σε άτομα μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται ένα στάδιο πριν την συνταξιοδότηση. δώστε τόπο στα νιάτα εν ολίγοις. αυτά τα καινούργια μέτρα θα περάσουν το καλοκαίρι όταν όλοι αυτοί που θα τους αφορούν θα είναι αραγμένοι στην παραλία πίνοντας φραπέ, που δεν θα καταλάβουν πότε συνέβη τι, γυρνώντας στην ρουτίνα ξανά τον σεπτέμβριο με ένα χαρτί απόλυσης να τους περιμένει στο γραφείο ή με μια μείωση μισθού στο επόμενο paycheck.
αυτό που με κάνει τρελή είναι ότι κόβουν πάλι όλα τα δικαιώματα από τους νέους για δουλεία και προοπτική, προωθώντας πάλι τους δεινόσαυρους να κάθονται να κλωθάνε μέχρι να έρθει η ώρα της σύνταξης. δεν λέω να απολύονται οι μεγάλοι σε ηλικία που περιμένουν πως και πως την σύνταξη, αλλά δεν μπορείς να κόβεις τον μισθό του νέου, που μόλις ξεκινάει.
δεν έμενα στο κρεβάτι κουκουλωμένη καλύτερα??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου